12 Eylül 2013 Perşembe

Çörekotlu Kurabiye

Çörekotlu Kurabiye


Yukarıda resmi bulunan kurabiyelerimi kim yese çok beğendiğini söylüyor. Ağızda dağılan, kıyır kıyır olan bir kurabiye. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


ÇÖREK OTLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
250 gr. Oda ısısında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı çörek otu
1 pk. kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Not: yumurtanın beyazını içine koyabilirsiniz.

Yapılışı:

Yumurta sarısı dışındaki bütün malzemeleri (çörek otu dahil) yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp rulo yapın. Un kurabiyesindeki gibi verev şekilde kesin. Kabartma tozu sayesinde biraz büyüdüğü için küçük küçük kesmenizi tavsiye ederim. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Küçük tatlı çatalı ile üzerine hafifçe bastırıp dizin. Yumurta sarısını karıştırıp  fırça yardımı ile kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder