21 Şubat 2014 Cuma

Pastane Kurabiyesi

Pastane Kurabiyesi
Pastane usulü kurabiye

Malzemeler

1 paket margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında.)
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı + 3 kaşık pudra şekeri
1 paket vanilya
3,5 su bardağı Un
1 paket kabartma tozu
1 paket bitter çikolata ( 80 Gr )
   yeşil fıstık tozu, hindistan cevizi veya çikolata rendesi vs.


Hazırlanışı

Önce Margarin, yumurta ve pudra şekerini biraz yoğurun, sonra nişasta,vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırma kabına alın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unu azar azar ilave edin çünkü bardak ölçünüz farklı olabilir.) Unu en başta 2 su bardağı ekleyin ve devamında azar azar ilave ederseniz aradığınız kıvamı bulmanız kolay olacaktır. Hazırladığınız hamurdan cevizden küçük parçalar koparın ve ay şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Yaklaşık 15 dk gibi.
Son olarak çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin ucunu ilk önce erittiğiniz çikolataya ardından seçtiğiniz fıstık yada hindistan cevizine batırarak soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder